Tel: 0787 258 615

Confidentialitatea datelor personale

Societatea INSTALDEX HOME SRL in calitate de Operator de date cu caracter personal cunoaste importanta datelor tale personale si ia in serios protectia si securitatea datelor colectate precum si conformarea cu prevederile legale in vigoare referitoare la acestea (legea 190/2018, Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracer personal si privind libera circulatie a acestor date-GDPR, legea nr. 506/2004). Administratorul site-ului a luat toate masurile tehnice si organizatorice pentru protejarea si securizarea tuturor datelor cu care instaldex.ro opereaza si actualizeaza aceste masuri pe masura ce apar modificari legislative sau tehnologice. In continuare detalii despre modul in care se colecteaza si se opereaza cu datele personale ale vizitatorilor si clientilor nostri, si despre cum se poate interveni asupra acestor operatiuni. Daca ai nevoie de lamuriri sau ai intrebari de pus te rugam sa ne scrii la office@instaldex.ro si iti vom raspunde documentat cat de curand posibil. Pentru operativitate mai buna, rugam ca subiectul e mailului sa fie GDPR.

CARE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL COLECTATE

Societatea INSTALDEX HOME SRL colecteaza date prin care poate fi identificata o persoana, absolut necesare pentru plasarea unei comenzi si derularea contractului (confirmarea comenzii, facturare, livrare, garantii si service). Aceste date sunt: numele, prenumele, adresa de email, telefonul si adresele de facturare / livrare. Aceste date vor fi completate de vizitatorul care doreste sa deschida un cont si / sau sa plaseze o comanda. Sunt colectate date anonime, transmise de browserul cu care fiecare vizitator navigheaza pe instaldex.ro. Aceste date personale anonime se colecteaza prin fisierele de tip "cookies", pe care orice site vizitat le plaseaza in browserul vizitatorului. Prin aceste date instaldex.ro nu poate identifica exact persoana, dar ii sunt necesare pentru analiza si publicitate. Datele colectate prin aceste cookies sunt: adresa IP, locatia, device-ul si browser-ul de pe care se face navigarea pe site, data si ora utilizarii site-ului.

Operatorul nu colecteaza date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informații legate de originea rasială sau etnică, de opinii politice, de convingeri religioase sau de altă natură, de sănătate sau de apartenență la un sindicat), numere de asigurare socială sau informații legate de cazierul penal.

TEMEIUL IN BAZA CARUIA SUNT COLECTATE DATE CU CARACTER PERSONAL

Prelucrarea datelor cu caracter personal se face in baza:

  • necesitatea executarii contractului de vanzare (art.61 lit b din GDPR)
  • consimtamantului dvs. pentru prelucrarea datelor cu caracter personal (art. 6 alin.1 lit a din GDPR) de ex. In scop de marketing;
  • prelucrarea este necesara in vederea respectarii unei obligatii legale;
  • prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmarite de operator (art.6 alin 1, lit. f din GDPR)

SCOPUL PENTRU CARE SUNT COLECTATE DATELE CU CARACTER PERSONAL

Colectam date personale pentru:

-Indeplinirea obligatiilor contractuale.

-Analiza navigarii pe site, identificarea punctelor neclare si imbunatatirea experientei vizitatorilor afa- design. In baza acestei analize, se fac modificari pe site, se imbunatateste portofoliul, facem ca vizitatorii sa beneficieze de cea mai buna experienta. O parte din indicatorii monitorizati sunt: analiza paginilor de pe care cei mai multi vizitatori parasesc site-ul, analiza paginilor cele mai vizitate analiza ratei de abandon, conversia online.

-In scopuri de marketing, trimiterea informarilor despre noile lansari, promotii speciale, vouchere personalizate pentru clientii fideli, advertising.

-informarea clientilor privind evolutia si starea comenzilor.

În unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal doar cu consimțământul dumneavoastră. În aceste cazuri, vă vom solicita separat consimțământul dumneavoastră, în mod transparent, atunci când furnizați datele dumneavoastră cu caracter personal. Ulterior, veți putea să vă retrageți consimțământul în orice moment prin intermediul adresei de e-mail office@instaldex.ro. Cu toate acestea, retragerea consimţământului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrări care a avut loc înainte de retragerea acestuia.

În cazul în care solicităm date cu caracter personal pentru a respecta obligații legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de către dumneavoastră este obligatorie. Acest lucru înseamnă că, dacă astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea să gestionăm relațiile contractuale sau să respectăm obligațiile care ne sunt impuse. În toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este opțională și nu aveți obligația de a le furniza.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact și adresa de reședință, în scopul posibilei exercitări a drepturilor sau a reclamațiilor noastre împotriva dumneavoastră în viitor. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile în cazul unor eventuale litigii.

CARE SUNT DREPTURILE DVS. CA VIZITATOR / CUMPARATOR

Dreptul de acces la datele personale identificabile si dreptul de interventie asupra acestora sunt ambele permise clientului 24 de ore din 24, in contul sau de client. Contul de client este spatiul personal al clientului, unde acesta isi poate completa sau modifica datele personale dupa cum doreste, dupa logarea cu adresa de email si parola proprii. In bazele de date instaldex aceste date sunt pastrate conform declaratiei clientului, fara a fi alterate. Operatorii instaldex nu pot interveni asupra datelor din contul de client decat la cererea expresa a clientului. Daca un client declara datele in mod eronat, este responsabilitatea acestuia sa le corecteze. Bineinteles ca operatorii instaldex vor face tot posibilul sa contacteze clientul in cazul in care observa o eroare in datele oferite (adresa de email incorecta sau adresa de livrare inexistenta) dar responsabilitatea finala a corectitudinii datelor ramane a clientului. Datele personale anonime se pot modifica prin managementul cookies-urilor.

Retragerea consimtamantului de prelucrare a datelor personale: In cazul in care un client care si-a dat initial acceptul de prelucrare a datelor doreste sa isi retraga acest acord, poate face acest lucru prin trimiterea unui mesaj la adresa office@instaldex.ro (cu subiect “GDPR - stergere cont”) prin care sa ne anunte de acest lucru. Mesajul trebuie trimis de pe adresa de email cu care a fost creat contul pentru care se retrage agrementul de prelucrare. Operatorii vor face modificarile cerute cat de curand posibil si fara intarzaieri nejustificate. In cazul retragerii acordului de prelucrare, datele inregistrate in contul respectiv nu vor mai fi vizibile operatorilor online instaldex si acestia, evident, nu vor mai putea oferi nici o informatie legata de contul respectiv (informatii de service, despre comenzi din trecut, etc).

Contul respectiv va fi sters din sistemele informatice cat de curand posibil si fara intarzaiere. Daca, insa, datele respective sau o parte din ele au fost folosite in scopuri pentru care legislatia in vigoare cere pastrarea lor un anumit interval de timp, datele cerute de lege vor fi pastrate conform temeiului legal si sterse dupa incheierea perioadei legale (de exemplu datele folosite pentru facturare, unde exista obligatia legala de a fi pastrate 10 ani). Accesul la aceste date va fi permis numai operatorilor care au dreptul de a prelucra datele respective, conform legislatiei in vigoare.

In cazul in care se doreste dezabonarea de la newsletter, va rugam sa bifati optiunea "dezabonare" aflat in subsolul fiecarui newsletter instaldex.ro sau prin trimiterea unui email la adresa office@instaldex.ro prin care solicita in mod expres dezabonarea.

Dreptul de opozitie. Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit şi fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terţ, sau să fie dezvăluite unor terţi într-un asemenea scop.

În vederea exercitării drepturilor persoana vizată va înainta societatii INSTALDEX HOME SRL o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

S.C. INSTALDEX HOME SRL este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

CINE MAI ARE ACCES LA DATELE CU CARACTER PERSONAL

Transmiterea datelor personale catre terti si persoane imputernicite

Tertii si persoanele imputernicite sunt entitati cu care interactionam. Instaldex.ro nu va transmite datele personale ale clientilor sai decat acelor entitati care sunt absolut necesare pentru indeplinirea pentru derularea contractului sau in scopuri de advertising pentru dezvoltarea portofoliului. Datele personale pot fi transmise si autoritatilor publice daca acestea solicita acest lucru.

Tertii si persoanele imputernicite cu care lucram si motivele pentru care le-am putea transmite date personale:

-Firmele de curierat care transporta comenzile plasate online, pentru indeplinirea obligatiei contractuale de livrare. Datele transmise curierilor sunt datele identificabile pentru derularea contractului Curierii nostri se obliga, la randul lor, sa asigure confidentialitatea datelor clientilor nostri si sa le pastreze in conditii de siguranta deplina, conform legilor in vigoare.

-Furnizorii de servicii de marketing online (exemplu Google, Facebook) pentru advertising. Datele transmise acestor companii sunt cele care nu pot identifica punctual persoana fizica.

-Organele abilitate ale statului, in baza unei cereri expres formulate de acestia si in limita prevederilor legale in vigoare.

CAT TIMP SE PASTREAZA DATELE CU CARACTER PERSONAL

Datele personale ale clientilor instaldex.ro se pastreaza in sistemele noastre atat timp cat clientul interactioneaza cu noi si isi doreste pastrarea contului. In cazul in care un client cere stergerea datelor personale, propagarea cererii in sisteme se face in maxim 30 zile.

Datele personale culese pe baza cookie-urilor sunt procesate pe durata consimtamantului vizitatorului, asa cum a fost setat in browserul pe care acesta il utilizeaza.

SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Păstrăm datele dumneavoastră pe serverele noastre și pe servere găzduite de terțe părți (inclusiv serviciilor de cloud ale terţelor părţi cloud-”cloud-based services”). Folosim măsuri tehnice și organizatorice adecvate, menite să vă protejeze datele cu caracter personal și să împiedice accesul neautorizat. Am intrat în relații contractuale cu terţe părţi care oferă servicii de găzduire și aceste contracte includ obligații privind securitatea organizațională și tehnică a datelor cu caracter personal. Sunteți responsabil pentru păstrarea confidențialității tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastră pentru a accesa părți ale Website-urilor noastre. Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigură. Deși vom face tot posibilul pentru a vă proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastră transmise pe Website-urile noastre; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastră risc. După ce primim datele dumneavoastră, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a încerca să împiedicăm accesul neautorizat.

ALTE ASPECTE LEGATE DE PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele personale prelucrate in conditiile prezentate nu fac obiectul unui transfer catre tari terte sau organizatii internationale.

Operatorul nu colectează cu bună știință date personale de identificare de la persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani. Dacă părintele sau tutorele legal are la cunoștință faptul ca minorul aflat în custodia sa a furnizat site-ului operatorului datele sale cu caracter personal, acesta trebuie să informeze imediat operatorul, la adresa de e-mail office@instaldex.ro. În cazul în care operatorul descopera că o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani a furnizat date cu caracter personal, prin intermediul site- ului acestuia, se vor distruge aceste informații de pe serverele operatorului, cu excepția cazului în care părintele sau tutorele își dă consimțământul explicit pentru prelucrarea de către site a datelor cu caracter personal ale copilului în scopurile specificate.

Nu vindem datele dumneavoastra catre alte companii.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sau dacă doriți să vă exercitați un drept, ne puteți contacta la adresa office@instaldex.ro

Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a Operatorului si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Operator, persoanele imputernicite si colaboratorii acestuia pentru desfasurarea si/sau derularea activitatilor specific.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 190/2018. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate la adresa office@instaldex.ro, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

  • o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
  • sa interviti asupra datelor transmise;
  • sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara;
  • sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali. Operatorul poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje special.


FORTA MAJORA

Niciuna dintre părțile contractante nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, in afara controlului părților și care nu poate fi evitat.


LITIGII

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute intre Partivor fi rezolvate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe această cale se va apela la instanțele judecătorești competente de la sediul Vanzatorului.

Suna acum!